X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Sahte Motul Motor Yağı Nasıl Anlaşılır? Orijinal Motor Yağı Nasıl Tespit Edilir?

Bir çok parçada olduğu gibi araba motor yağı satışlarında da sahte yağ kullanımı oldukça fazla. Kullanıcıların motor yağı seçiminde farkında olmadıkları çakma olarak tabir edilen sahte yağların da payı büyük. Peki kullanıcı sahte yağı nasıl ayırt eder, yağ alırken nelere dikkat etmeli?

Kullanıcılar çoğunlukla sahte yağ kullandıklarının farkında değiller. Hangi sosyal medya tartışma ortamına bakarsanız bakın bir kesim "X Marka yağ çok iyi, kesinlikle tavsiye ediyorum.", "Tabi ki X marka, gerisi hikaye" tarzında fanatik yorumlar yaparken, başka bir kesim ise "X yağı çok kötü bulaşmayın derim.", "X marka yağ koyduk araba motor yedi" gibi tam zıttı yorumlara sahip.

İnternet yorumlarının tamamını doğru olarak kabul etmek büyük yanlış olacaktır bunun farkındayız ancak aynı ortamda saygın mesajlar atan kişilerin dahi yorumlarında yukarıdaki bahsettiğimiz çelişkiyi görebilirsiniz. Bunun doğal sebepleri var tabi ki, kullanıcının alışa geldiği motor sesinde değişiklik, yağ yakma oranındaki değişiklikler gibi hissedilebilir etkenler yağın sevilip sevilmemesinde rol oynuyor. Yalnız ne var ki, motul marka yağlar genel anlamında az yağ yakar ve aşındırıcılığı castrol, mobil gibi diğer yağlara göre daha düşüktür. Bu iki özellik motul en iyi yağdır demeye yetmiyor çünkü iyi özellikleri olduğu gibi kötü özellikleri de var. Örneğin çok yüksek ısılarda buharlaşması yukarıdaki markalardan daha kötüdür, bu da hararet yapan araçlarda sıkıntıya sebep olabilir, akışkanlık olarak da ilk sırada olduğunu söyleyemeyiz.

Kesin olan bir şey var ki, o da motu yağlarının en iyi yağlar arasında olduğu. Son bir kaç yıldır popülerliği ile beraber taklit motul yağ oranının da artması söz konusu. Bilimsel verilere dayandırmamız mümkün değil o yüzden yalnızca iddia edebiliyoruz ancak araç yağını kendi temin eden hemen her kişinin mutlaka bir yerlerde sahte araba yağı ile karşılaştığına veya aracına çakma motor yağı koymak durumunda olduğuna inanıyoruz.

Konu ile yazdıklarımızı teyit etmek amacı ile bu konuda uzman sayılabilecek köklü bir Renault Yedek Parça firması olan Oto Erdem ile görüştük. Bir çok Renault fan grubunda adı geçen Oto Erdem firması yetkilisi Erden Gündaş'tan bu konudaki görüşlerini rica ettik ve aşağıdaki yanıtı aldık.

Sahte Motul Motor Yağı Nasıl Anlaşılır?

"Taklit motul yağı deyip geçmek doğru olmaz, bunlar da sınıf sınıf. Eğer ucuza kaçıldıysa arabasına aşina olan kişiler motor sesinden dahi durumu fark edebilir. Ambalajda kusur aranabilir. Ambalajın orijinal yağlardan kalan atık yani boş kap olduğunu varsayarsak ezik, çizik ve kapak ip ucu verebilir. Eğer ambalaj da fason üretim ise bu durumda plastik birleşim yerleri ve kap üzerindeki etiketler incelenmelidir. Bir de şöyle bir durum söz konusu, herhangi bir yedek parçanın yan sanayi olup olmadığını hemen söyleyebilirim ancak iyi taklit edilmiş bir yağ kendini ele vermeyebilir. Laboratuvar incelemesi olmadan anlaşılamayabilir. Bu durumda en kesin çözüm yağın güvenilir noktadan alınması. BURAYA TIKLAYARAK motul resmi satıcıları görebilirsiniz, Motül markasına ait sayfadan yetkili satıcıları listeleyebilir ve bizim gibi güvenilir, yetkili satıcılardan alışveriş yapabilirsiniz.."

Orijinal Motul Yağını Nereden Alabilirim?

Uzman görüşüne başvurduğumuz Oto Erdem motul yağlarını tercih edebilirsiniz. Her aracın farklı özellik kodları ile yağ seçimi gerektiğini ve motül yağ seçici sayfasından veya oto erdem iletişimden araç bilgilerinizi ileterek size uygun yağı önerebileceğini de hatırlatalım. 

Motül Yağ Seçici Sayfası

Oto Erdem Orijinal Motül Yağları